#loppistajm

 

SÄLJTIPS OCH PRAKTISK INFORMATION

Är du lite ny på det här med loppis? Då har du kommit helt rätt! Här har vi samlat bra tips inför din loppisdag. På plats på loppisen hjälper våra medarbetare i Team Loppis dig gärna med allt de kan.

 

VÄXELKASSA: Ladda upp med gott om växelpengar, mynt och sedlar, så missar du ingen kund bara för att du inte har växel. Swish är ett jättebra komplement (förbered gärna en lapp med ditt Swishnummer)! Bär växelkassan på dig, t ex i en midjeväska eller handväska, så att du har uppsikt över dina slantar.

 

PÅSAR OCH TIDNINGSPAPPER: Något att bära och slå in ömtåliga pryttlar i är uppskattat av köparna.

 

BORD OCH KLÄDSTÄLLNING: På Drive-in-Loppis står du vid din bil och säljer. Vill du ha bord kan du hyra det på plats på loppisen (prislista HÄR). Du kan självklart också ta med dig eget bord, eller varför inte strykbrädan? Annars går det lika bra att ha prylarna på en filt på marken, i kartonger etc.

 

PRISER OCH PRUTNING: Tänk igenom ungefär vad du vill ha för dina prylar innan loppisdagen. Är du osäker på prisläget kan du slå en kik på de andra säljarnas bord. Prismärk om du vill, eller få bud direkt på plats. Många gillar att pruta på loppis, så ett tips är att sätta priser med prutmån, eller kör "prutat & klart".

 

BATTERI: Tänk på att inte ha bilradion eller lampor på, eller dörrar öppna i bilen så pass mycket att bilbatteriet tar slut. Om detta skulle hända, så har vi startkablar att låna ut.

 

MAT & FIKA: Om du skulle bli hungrig finns alltid varmkorv och enklare fika att köpa på loppisområdet. Passa på att slå dig ner i gröngräset vid "loppisbeachen".

 

KOMPISPLATSER: Är ni flera kompisar som vill stå bredvid varandra? Det går fint. Se bara till att anlända samtidigt till loppisen, eller vänta in varandra innan ni åker in på loppisområdet (kolla med oss var ni lämpligast väntar).

 

ÅKA TIDIGARE: Du kan åka från loppisen tidigare på dagen, från vilken plats som helst. Prata bara med oss i Team Loppis först. Vi hjälper till att lotsa dig ut.

 

OM PLATSHÄNVISNINGEN: Våra medarbetare hänvisar er in på säljplatser vartefter ni anländer till loppisen, helt enkelt. Av logistikmässiga skäl kan du inte "paxa" eller vänta in någon särskild försäljningsplats, oavsett anledning.

 

UPPACKNING: När du fått din plats är det bara att börja plocka upp dina prylar i ditt eget tempo. Loppisen är mycket välbesökt. Somliga loppisentusiaster är nyfikna på dina grejor redan när du packar upp - avgör själv när du vill börja sälja!

I början på loppisdagen kan det bli högt tryck vid ditt försäljningsbord. För att få bättre kontroll över din försäljning är ett tips därför att försöka följa dessa enkla rutiner vid uppackningen av prylar:
- Börja med att allra först ställa upp ev. bord och klädställning framför bakluckan.
- Låt eventuella ivriga kunder vänta utanför bordet/klädställningen.
- Låt inte någon kund börja rota i dina ouppackade kartonger.
- Låt inte någon kund börja kika på prylar i din bil innan du packat upp klart.
- Ha uppsikt över värdesaker – tyvärr finns ohederliga människor i vår vackra värld.
Se gärna klippet nedan hur rutinerade Team Loppis-medlemmar gör när de säljer på loppis. 

 

Se till att ha skoj under dagen!
En glad prick är också den allra bästa säljaren!

 

 

EN VIKTIG REGEL KRING OSÅLDA PRYLAR OCH SKRÄP:
DU FÅR
INTE LÄMNA KVAR NÅGRA PRYLAR ELLER SOPOR PÅ OMRÅDET!
Hagby återvinningscentral ligger bara två minuter från loppisen och har öppet till kl. 16 på helger. Där kan du återvinna allt från prylar till tomkartong. Så det är enkelt att svänga förbi där med sådant du inte vill ta med hem. Karta hittar du HÄR! För kvarlämnade prylar eller sopor måste vi tyvärr debitera en sophanteringsavgift om 500 kr.


 

 
 
 
 
 
 

BÄSTA TIPSET!

Hur gör man då för att sälja så mycket som möjligt?
Det är inte så svårt: Var en glad och trevlig försäljare - det går ju alltid hem! Sedan finns en rad matnyttiga tips om växelkassa, prissättning etc. Vi har samlat massor av tips för dig som ska sälja på loppis här bredvid.


 
 
 
 
 
 
 
 

ÄLSKA LOPPIS!

Se varför Dogge Doggelito och andra loppisentusiaster älskar loppis!


 
 
 

NÄR
ÄR DET
LOPPIS?

 

Diggar du loppis?

Få första tjing på våra loppisnyheter med Stockholmsmarknaders nyhetsbrev - helt gratis! Anmäl dig här nedan!

Epostadress:


 
 
link link link link link link link link