#loppistajm

NYBÖRJARTIPS FÖR SÄLJARE

Är du lite ny på det här med loppis? Då har du kommit helt rätt! Här har vi samlat bra tips inför din loppisdag. På plats på loppisen hjälper våra medarbetare i Team Loppis dig gärna med allt de kan.

SWISH & VÄXELKASSA: Många betalar med Swish idag på loppisar. Förbered gärna en lapp med ditt Swishnummer att sätta på försäljningsbordet. Fortfarande används även kontanter på loppisar. Ladda upp med en liten växelkassa med mynt och sedlar, så missar du ingen kund bara för att du inte har växel. Bär växelkassan på dig, t ex i en midjeväska eller handväska, så att du har uppsikt över dina slantar.

PÅSAR OCH TIDNINGSPAPPER: Något att bära och slå in ömtåliga pryttlar i är uppskattat av köparna.

BORD, STOL OCH KLÄDSTÄLLNING: Vill du ha bord, stol och klädställning kan du hyra det på plats på loppisen, mer info här > Du kan självklart också ta med dig eget bord, eller varför inte strykbrädan? Annars går det lika bra att ha prylarna på en filt på marken, i kartonger etc.

PRISER OCH PRUTNING: Tänk igenom ungefär vad du vill ha för dina prylar innan loppisdagen. Är du osäker på prisläget kan du slå en kik på de andra säljarnas bord. Prismärk om du vill, eller få bud direkt på plats. Många gillar att pruta på loppis, så ett tips är att sätta priser med prutmån, eller kör "prutat & klart".

BILBATTERI: Tänk på att inte ha bilradion eller lampor på, eller dörrar öppna i bilen så pass mycket att bilbatteriet tar slut. Om detta skulle hända, så har vi startkablar att låna ut.

SÄLJA MED KOMPIS: Det är kul att sälja tillsammans! Se till att hamna efter varandra i kön in på loppisen (vänta in varandra utanför loppisen). Meddela också vårt Team Loppis att ni hör ihop, så hjälper vi er!

UPPACKNING OCH IVRIGA FYNDARE: När du fått din plats är det bara att börja plocka upp dina prylar i ditt eget tempo. Det kommer att finnas fyndare på området innan officiell öppettid, då området inte är inhägnat. Somliga tidiga fyndare kommer att vara nyfikna på dina grejor redan när du packar upp - du bestämmer alltid själv när du vill börja sälja! Säg ifrån om någon börjar titta bland dina prylar innan du är redo.

VÅRA BÄSTA TIPS FÖR UPPACKNING & FÖRSÄLJNINGSSTART

1. Ställ först fram bord, klädställning etc, så att de bildar en ”försäljningsdisk” framför bakluckan.

2. Plocka fram lite i taget av dina prylar. Då får du bäst koll över din försäljning redan från start.

3. Loppisen är mycket välbesökt och det kan i vissa fall uppstå ”fyndhets” (tänk mellandagsrea) i början på dagen. Därför kan det vara bra att sälja tillsammans med någon, om det är första gången du ska sälja. Då kan ni dela upp sysslorna – t ex att en packar upp och en har hand om försäljningen.

Vill du sälja? Vill du sälja? Boka plats!

Diggar du loppis?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!