#loppistajm

 

NYBÖRJARTIPS

Är du lite ny på det här med loppis? Då har du kommit helt rätt! Här har vi samlat bra tips inför din loppisdag. På plats på loppisen hjälper våra medarbetare i Team Loppis dig gärna med allt de kan.

VÄXELKASSA: Ladda upp med gott om växelpengar, mynt och sedlar, så missar du ingen kund bara för att du inte har växel. Swish är ett jättebra komplement (förbered gärna en lapp med ditt Swishnummer)! Bär växelkassan på dig, t ex i en midjeväska eller handväska, så att du har uppsikt över dina slantar.

PÅSAR OCH TIDNINGSPAPPER: Något att bära och slå in ömtåliga pryttlar i är uppskattat av köparna.

BORD, STOL OCH KLÄDSTÄLLNING: På Bakluckeoppis står du vid din bil och säljer. Vill du ha bord, stol och klädställning kan du hyra det på plats på loppisen, mer info här > Du kan självklart också ta med dig eget bord, eller varför inte strykbrädan? Annars går det lika bra att ha prylarna på en filt på marken, i kartonger etc.

PRISER OCH PRUTNING: Tänk igenom ungefär vad du vill ha för dina prylar innan loppisdagen. Är du osäker på prisläget kan du slå en kik på de andra säljarnas bord. Prismärk om du vill, eller få bud direkt på plats. Många gillar att pruta på loppis, så ett tips är att sätta priser med prutmån, eller kör "prutat & klart".

BILBATTERI: Tänk på att inte ha bilradion eller lampor på, eller dörrar öppna i bilen så pass mycket att bilbatteriet tar slut. Om detta skulle hända, så har vi startkablar att låna ut.

OM PLATSHÄNVISNINGEN: Våra medarbetare hänvisar er in på säljplatser vartefter ni anländer till loppisen, helt enkelt. Av logistikmässiga skäl kan du inte "paxa" eller vänta in någon särskild försäljningsplats, oavsett anledning.

UPPACKNING OCH IVRIGA FYNDARE: När du fått din plats är det bara att börja plocka upp dina prylar i ditt eget tempo. Det kommer att finnas fyndare på området innan officiell öppettid, då området inte är inhägnat. Somliga tidiga fyndare kommer att vara nyfikna på dina grejor redan när du packar upp - du bestämmer alltid själv när du vill börja sälja! Säg ifrån om någon börjar titta bland dina prylar innan du är redo.

Våra bästa tips för uppackning och försäljningsstart

1. Ställ först fram bord, klädställning etc, innan du börjar packa upp dina prylar. Ställ förslagsvis bord så att de bildar en ”försäljningsdisk” framför bakluckan, så att du får kunder framför dina bort och inte överallt kring bilen.

2. Plocka fram lite i taget av dina prylar! Då får du bäst koll över din försäljning redan från start. Packa t ex upp en kartong i taget och se att du har kontroll över den försäljningen innan du tar fram nästa kartong.

3. Loppisen är mycket välbesökt och det kan i vissa fall uppstå ”fyndhets” (tänk mellandagsrea) i början på dagen när många fyndare vill köpa samtidigt av dig. Ett tips är att ta med sig en presenning eller stor filt, att lägga över sina bord om man skulle vilja stänga sin försäljning tillfälligt.

4. Om du är helt nybörjare på loppis kan det vara bra att sälja tillsammans med någon första gången. Då kan ni dela upp sysslorna i början på loppisdagen – t ex att en packar upp och en har hand om försäljningen.
 

BÄSTA TIPSET: SE TILL ATT HA SKOJ UNDER DAGEN!
En glad prick är den allra bästa säljaren :)

 

 

DIGGAR DU LOPPIS? ANMÄL TILL DIG VÅRT NYHETSBREV!

Få första tjing på våra loppisnyheter med Stockholmsmarknaders nyhetsbrev - helt gratis! Anmäl dig här nedan!

 

link link link link link link link link link link